Menu

Náš magazín

Garmisch-Partenkirchen
Lyžování – Německo: 10 super středisek, která byste nečekali
16.12.2022

Když se řekne lyžování – Německo, automaticky si asi všichni představíme Alpy. Ano, tam jsou super lyžařská střediska. Ale víte, že se docela zajímavá místa dají najít i jinde u německých sousedů? Třeba hned pár kilometrů za hranicemi?

auto na sněhu
Jak zjistit, že mám zaplacené povinné ručení?
15.12.2022

Někdy bývá těžké nosit v hlavě všechny termíny a data, do kdy musíte zaplatit různé pojistky. Stav pojištění vašeho auta můžete ale naštěstí poměrně snadno zjistit! V tomto článku si posvítíme na 3 jednoduché způsoby, jak se podívat, jestli máte zaplacené…

lyžování na ledovci
Lyžování na ledovci: 10 top míst v Evropě
14.12.2022

Rakousko, Švýcarsko, Francie nebo Itálie. To jsou evropské země, které jsou v zimě vyhledávané díky nádherné krajině i vyhlášeným lyžařským střediskům. Zároveň se jedná o země, jež umožňují lyžování na ledovci.

rodičovská dovolená
Rodičovský příspěvek 2023: Kolik peněz dostanete?
13.12.2022

Pokud jste nastávající maminka, zřejmě vás zajímá, jak na tom budete finančně po narození miminka. Na letošní rok se oproti minulému roku rodičovská zvýšila. Jak na tom ale bude rodičovský příspěvek 2023?

lyžování v čechách
Hory kolem Prahy: 9 míst, kam si zvládnete zajet po práci zalyžovat
12.12.2022

Není pokaždé jednoduché utrhnout se na celý víkend a vyrazit do Krkonoš. A dovolená v Alpách je skvělá, ale kolikrát za zimu se povede? Jestli jako my milujete lyžování, pojďte se s námi podívat na hory kolem Prahy. Dojedete tam i po práci.

lyžování ve slovinsku
Lyžování - Slovinsko: 10 nejlepších skiareálů
11.12.2022

Jeden z vůbec nejoblíbenějších a nejrozšířenějších zimních sportů, na který nedají dopustit miliony lidí po celém světě? Jednoznačně lyžování. Slovinsko sice nepatří k nejvyhledávanějším destinacím Čechů, ale rozhodně stojí v zimě na návštěvu.

řidič začátečník
Povinné ručení pro začátečníky: Proč je tak drahé a jak na něm můžete ušetřit?
10.12.2022

Pro mladé je auto symbolem nezávislosti. Dojet si na víkendovou párty vlastním autem je rozhodně velké plus v očích kamarádů. Proto chtějí mít řidičák a auto co nejdříve. Povinné ručení pro začátečníky bývá ale významnou položkou, se kterou musí u auta…

beskydy
Hory na Moravě v zimě: Nejlepší skiareály a sjezdovky
9.12.2022

I přesto, že Česká republika nepatří zrovna k největším zemím světa, má velký počet lyžařských středisek, který se přibližuje 200. Nezanedbatelným procentem z celkového počtu českých skiareálů se pyšní hory na Moravě.

společný účet manželů
Společný účet manželů: Je to dobrý nápad? Kde vám jej dají zadarmo?
8.12.2022

Pro páry, které chtějí mít přehled o rodinných financích, je zajímavým řešením společný účet manželů. Jaké má výhody a úskalí a jak se k takovému řešení staví české banky?

běžky šumava
Kašperské Hory: Nejlepší restaurace, ubytování, výlety, lyžování a další tipy
7.12.2022

V srdci Šumavy leží malebné městečko Kašperské Hory. Jestli jinde je historie bohatá, tady to platí doslova. Bohatá a navíc je zlatá. I současnost je velice příjemná. V Kašperských Horách se skvěle ubytujete i najíte a zabavíte se v létě i v zimě.

dárky k vánocům
Tipy na vánoční dárky 2024: 14 nápadů, kterými nadchnete své blízké
6.12.2022

Možná vás při shánění vánočních dárků napadlo, že by mohl existovat univerzální seznam nápadů, kterými zaručeně nešlápnete vedle a zároveň se vejdete do vámi preferované cenové kategorie. Dobrou zprávou je, že takový seznam existuje a vytvořili jsme ho…

lyžování v čr
10 tipů na nejlepší hory v ČR na lyžování
5.12.2022

Netrpělivě čekáte na první letošní lyžovačku? Počasí zatím moc sněhu nepřineslo, ale už teď můžete začít vybírat, kam vyrazíte. Máme pro vás tipy na nejlepší hory v ČR, kde si zalyžujete na sjezdovkách a projedete se i bílou stopou.