Menu

Náš magazín

pes v autě
Pojištění psa do zahraničí a další praktické rady pro dovolenou se zvířecím mazlíčkem
2.3.2022

Chystáte se na cesty a hodláte vzít svého chlupáče s sebou? Pokud takto cestujete poprvé, možná tápete v tom, jaké máte povinnosti. Na co byste neměli zapomenout, ať už jedete autem, vlakem nebo třeba letíte letadlem? A jak funguje pojištění psa do…

zpětná hypotéka
Zpětná hypotéka: Zabezpečení na stáří, nebo past na seniory?
1.3.2022

V souvislosti s půjčkami a hypotékami se můžete setkat i s takzvanou zpětnou hypotékou, známou také jako reverzní hypotéka, která je v České republice stále velkou neznámou a lidé nevědí, co od ní očekávat.

velikonoce na slovensku
Kam vyrazit na Velikonoce na Slovensku?
28.2.2022

Slovensko je oblíbeným cílem výletů i dovolených. Velikonoce na Slovensku můžeme pojmout různě. Může to být výlet za trošinku odlišnými velikonočními tradicemi, nebo prodloužený víkend plný relaxace a dobrého jídla.

kabely
Cena hodiny práce elektrikáře 2022
27.2.2022

Vždy, když potřebujeme nějakého odborníka, musíme sáhnout hlouběji do peněženky. A zvlášť to platí u elektroinstalací, protože tady jde i o naše bezpečí. Jaká je a jak se počítá cena hodiny práce elektrikáře 2022?

kontrola auta
Co potřebuji na STK auta?
26.2.2022

V loňském roce se počet automobilů v České republice zvýšil o 140 336 na 6,13 milionů. A všech těchto aut, které jezdí po českých silnicích, se týká pravidelná technická kontrola, která je jednou ze základních povinností majitelů automobilů. Možná se…

velikonoce v německu
Velikonoce v Německu: Nejhezčí trhy, tradiční recepty a zajímavé zvyklosti
25.2.2022

Naši západní sousedé slaví velikonoční svátky podobně jako my Češi. Velikonoce v Německu jsou plné dobrého jídla, jarní výzdoby, ale také barevných vajíček. Podívejme se na odlišné zvyklosti, skvělé velikonoční recepty a tipy na pověstné trhy.

únavová zlomenina
Únavová zlomenina: Prevence, léčba a další užitečné informace
24.2.2022

Únavová zlomenina vás může překvapit, ačkoliv jste úplně zdraví. I když máte v nohou naběhány stovky kilometrů a jste v polovině přípravy na půlmaraton, může po malém varování přijít něco, co vás na několik týdnů vyřadí ze sportovních aktivit.

Easter egg hunt
Velikonoce v Anglii: Jak a kde je nejlépe oslavit?
23.2.2022

Konečně se můžeme trochu více rozletět a Velikonoce netrávit doma. Vydejte se do Anglie, která nabízí tak trošinku jiné pojetí tradičních křesťanských svátků. Velikonoce v Anglii jsou plné čokoládových vajíček a velikonočních zajíců.

finanční nezávislost
Finanční nezávislost: Jak uniknout 8 hodinové pracovní době a jít ve 30 do důchodu?
22.2.2022

Představte si pondělní ráno, kdy se nemusíte stresovat odchodem do práce. Posnídáte na balkoně a sledujete, jak lidé dobíhají tramvaj a snaží se přijít včas do zaměstnání. Vy si v klidu dopijete kávu a začnete si plánovat váš den, sestávající z činností,…

epilepsie
Kdy může epileptik řídit auto?
21.2.2022

Kdy může epileptik řídit auto? Otázka, kterou si často pokládají lidé, kterým byla diagnostikovaná epilepsie. V následujících řádcích vám zodpovíme tuto otázku a přiblížíme vám také, kdy mohou za volant usednout senioři a v jakých případech vám hrozí…

elektrický kotel
Elektrický kotel – cena za přístroj a instalaci
20.2.2022

Rodinný dům můžeme vytápět různými způsoby. Jedním z nejčastějších jsou elektrické či plynové kotle, někdy bývají v kombinaci s alternativními zdroji tepla. Vybíráme-li elektrický kotel, cena a výkon jsou důležité parametry. Neměly by ale být jediné.

nové auto
Co zkontrolovat při koupi auta?
19.2.2022

Máte před sebou hezké ojeté auto, které na první pohled vypadá dobře. Je však důležité jít i dál než jen věřit prvnímu dojmu. Co zkontrolovat při koupi auta, abyste měli základní jistotu, že opravdu platíte za to, za co si myslíte?